Hovdeside
Om forlaget
Nyheter
Bokbestilling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forlagets bøker

maur

"Alt i alt er det grunn til å gratulere mannen bak et underholdende og informerende verk om bygde-Norge, den gangen nasjonen var ung, optimismen stor og naturen lite merket av industrieventyret som skulle komme"

(Odd Erik Hagen - Oppland Arbeiderblad)

 

 

 

 

 

vindfall
 

"Hovde held seg på god avstand frå beitemarkene åt stjerneskribentane. Her går det mest i kvardagsskisser frå Bygde-Norge, og mang ei stemning går det an å humre attkjennande til. "

(Olav Robøle - Valdres)

 

 

 

 

mot rikare

 

"No slår Hovde til på nytt, med ein lettlesen murstein på over 600 sider"

(Ottar Fyllingsnes - Dag og Tid)

 

 

 

 

nordheim

 
 

Skolehistorie og -historier fra Nordheim, en nedlagt grendeskole på Ring

Redaktøren har med stoff fra 11 bidragsytere

 

 

 

 

 

oppsop

 

"Og selv om opplegget ikke er altfor ambisiøst, viser Hovde seg også denne gangen som en bygdelivsskildrer med blikk for små detaljer og sans for folk som har språket i sin makt."

(Geir Vestad - Hamar Arbeiderblad)

 

 

 

 

 

 

alf

 

 

Utsolgt. Vil ikke bli trykket i nytt opplag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"... en utrolig omfattende kartlegging og beskrivelse av virksomheter og aktiviteter i Moelv gjennom tidene."

 

(Geir Vestad - Hamar Arbeiderblad)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Våre Forfedres Runer" handler om våre eldste skrifttegn og deres betydning. Boka inneholder runedikt med oversettelser, forklaring på hva runene er relatert til og vers fra Håvamål som omhandler den magiske bruken av runer fra vers 144 og utover.
Boka forteller også om hvordan runene ble brukt, om språket og om norrøne og urnordiske innskrifter. Til slutt gis en oversikt over "nyere" runer.

Boka er skrevet av Håken Hveem fra Vallset.

 

 

 

 

 

 
 

Tittelen er god og presis, sidan det er eg-personen sitt tilhøve til jenter som er tråden. Med humor og alvor får Hovde fram korleis det var (og kanskje er) å vere ung gut på skule, heime og i fritid.

(Per Ivar Henriksbø - Gudbrandsdølen Dagningen)

 

 

 

 

nikolaj II

”Gud bevare Russland!” er den første biografien på norsk om Russlands siste tsar, Nikolaj II.

Boka ble innkjøpt av Norsk kulturråd. (Av 98 påmeldte titler ble 19 innkjøpt)

"Dette er en spennende og dramatisk historie. Slik Hovde forteller den, blir det rene thrilleren. Sjøl om vi kjenner utfallet, forteller Hovde dette på en måte som gir framstillingen spenningsromanens fortettede karakter."

(Trond Feiring - Lillehammer Byavis)

 

 

 

 

"Sikkert artig for ringsaksokninger, tenker du kanskje. Men tenk litt lenger, for det gjør Hovde. Han har laget ei turbok som gjør det både artig, interessant og lett å ta seg fram i midtre del av Hedemarkens største kommune, også for den som ikke er det grann kjent der. Fristende også."

 

(Turid Andreassen Lie - Hamar Arbeiderblad)

 

I boka «Midt i verda» har Torbjørn Hovde fra Moelv gjort det enkelt. Gjennom 30 stubber skildrer han oppvekst i Moelv på sitt eget språk, bokstavelig talt. (Pressreader)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aleksej

Det er om heltene eller de store menn og kvinner i historien det skrives biografier. Derfor er det er aldri tidligere skrevet noen biografi om Aleksej Petrovitsj.
Aleksej Petrovitsj var eldste sønn av Russlands mektige tsar, Peter den store, og dermed tronarving til det russiske imperiet. Han skulle imidlertid aldri etterfølge sin far på tronen. 28 år gammel satt han som dødsdømt fange i Peter-Paulus-festningen i St. Petersburg, og det var bare faren som hadde myndighet til å benåde han.

Boka bestilles fra forlaget.

 

 

 

 

Det er blitt både ei herlig minnebok og ei artig mimrebok som mange vil kjenne seg igjen i, når Torbjørn Hovde tar en u-sving tilbake til 60-åra.

Geir Vestad - Hamar Arbeiderblad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tsarens dagbok

 

Det er et viktig dokument Hovde nå har oversatt til norsk.

Einar Lyngar - Gudbrandsdølen Dagningen

 

 

 

 

 

 

 

 

UtspillDet er underholdning og refleksjoner som mange vil kjenne seg igjen i - og vil kunne glede seg over. Så her er det bare å kose seg. (Geir Vestad - Hamar Arbeiderblad)

 

 

 

 

 

 

 

Moelven25. september er det 125 år siden jernbanestrekningen Hamar – Tretten ble offisielt åpnet. Fra samme dato ble Modalen til Moelven. I anledning 125-årsjubileet kommer Torbjørn Hovde nå med ny bok – ”MOELVEN – Afstigning paa høire Side” med undertittel ”Moelv 125 år”.
Foruten historien om da stedet fikk jernbane, gir boka små glimt av Moelvs historie de siste 125 år. Det er lagt stor vekt på å illustrere historien med bilder. 

 

 

 

 

"Torbjørn Hovde får det til han! I "Hemmatt åt kjærringen" har han gjort "tørt" grammatisk stoff både lettfattelig og artig, samtidig som han gir oss noen gåde råd. Boka er ellers krydret med tegninger og små anekdoter"

(Egil Enemo - Ringsaker Blad)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det skjedde i de dager

 

Det er få historiske kilder å støtte seg til når det gjelder Lukas. Men ut fra de få som finnes og det han sjøl og Paulus har skrevet, har det likevel vært mulig å gjøre leseren bedre kjent med evangelisten som blant annet har gitt oss juleevangeliet.